Herstellingen
herstelling flipperkast

Herstelling van flipperkasten

 

Onze ervaren technische dienst herstelt elk merk, elk type en elk bouwjaar van flipperkast. Waar de concurrentie het opgeeft gaan wij verder! Wij herstellen (met veel plezier zelfs) ook de moeilijke fouten en de "onherstelbare" merken zoals Gottlieb, Gameplan, Bell Games en Zaccaria. Bally, Williams, Data East, Sega, Stern en zelfs Jersey Jack Pinball worden bij ons hersteld

 

• Alle elektronica herstellingen aan printplaten van flipperkasten van alle merken

• Revisie en herstelling van de lastige Pinball 2000 computers, monitoren en driverborden

• Herstelling van Stern Pinball Node borden en CPU's van Spike 1 en Spike 2

• Herstelling van batterijschade op CPU borden en upgrade naar NVRAM

• Conversie van Pinball 2000 computers en ombouw naar LCD

• Ombouw van bestaande toestellen naar nieuwe versie zoals bv Cactus Canyon Continued.

• U kan bij ons ook terecht voor het branden van nieuwe eproms met de nieuwste software

• Alle denkbare mechanische herstellingen, vervangingen en upgrades

revisie flipperkast

Revisie van flipperkasten

 

• Volledige demontage van het speelveld.

• Grondige reiniging van alle onderdelen, ook onder het speelveld.

• Technisch algemeen nazicht

• Het speelveld wordt gereinigd en gewaxt zodat de kast weer sneller gaat spelen.

• Lampjes, Flashers en rubbers worden vernieuwd.

 

Revisies van flipperkasten beginnen vanaf 300 euro inclusief onderdelen, werkuren en btw!

 

 

revisie flipperkast

Restauratie van flipperkasten

 

Restauraties gaan nog een stap verder dan een revisie. 

• Volledige demontage van de complete kast + grondige reiniging

• Vervangen van het speelveld door een nieuw exemplaar

• Alle plastics op het speelveld vervangen door een nieuwe set

• Herstellen van beschadigd hout

• Opnieuw bestickeren van het cabinet en kopkast

• Vernieuwen van de metalen rails of upgrade naar mirror finish

• Vernieuwen van assemblages, mechanismen, poten, enz

• Aanbrengen van cabinetbescherming, speelveldbeschermer (macrolon), plastic beschermers, ...
 

 

revisie flipperkast

Flipperkasten zijn ware collector’s items geworden die voor 90% naar huiskamers of private gamerooms worden gehaald. Velen vinden het dan ook cool om hun toestel te upgraden of te modificeren. Dit kan door het toevoegen van extra figuren op het speelveld, een mooie passende versiering op de kopkast, de verlichting veranderen naar LED of de oude display te vervangen door een kleurenvariant. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij helpen u graag verder met het realiseren van uw gepersonaliseerde flipperkast!

Modificeren van flipperkasten

 

verhuur arcade games

Enkele voorbeelden van de herstellingen die wij voor u kunnen verrichten:

• Slecht werkende of niet reagerende controles of bediening

• Fouten in de graphics bij Daytona USA, Sega Rally 1 & 2, Scud race en vele andere Sega kasten

• Sega drive control boards en force feedback stuurprinten

• Fouten in het geluid of muziek

• Herstelling van Killer Instinct 1 en 2 moederborden en harde schijven of CF kaart upgrade

• Gecorrodeerde moederborden, batterijschade

• Oude videogame printen en JAMMA pcb's

• ALLE herstellingen van ALLE Sega model 2 & 3 moederborden, Naomi 1 & 2, GD rom, Chihiro,

Triforce, Gaelco 3D moederborden, Midway systemen en meer!

• Updaten van oude GD rom drives naar CF kaart systeem

• Ombouw van oude CRT monitoren en projectieschermen naar LCD

• Ombouwingen en upgrades van videokasten naar nieuwe software of multigames.

• Troubleshooting en herstelling van alle Raw Thrills printen en computers

Herstelling van arcade videogames

verhuur arcade games


Ticket en redemption games zijn amusementsautomaten die jetons, tickets of andere prijzen aan de speler kunnen geven. Ook voor deze toestellen kunt u bij Arcadia Amusements terecht. Wij herstellen en kunnen onderdelen leveren voor alle grote merken zoals Elaut, Benchmark games, Skee Ball, WIK en vele andere.

Ook volledige revisies zijn mogelijk. Dan wordt de machine volledig schoongemaakt en voorzien van nieuwe onderdelen zodat deze weer tegen het harde leven in de speelhal bestand is. Omdat we nauw samenwerken met verschillende leveranciers kunnen we steeds rekenen op een goede beschikbaarheid van onderdelen.

Herstelling van ticket en redemption games

herstelling arcade games

Onze ervaren technische dienst heeft veel kennis en meer dan 20 jaar ervaring met het herstellen, reviseren en onderhouden van simulatoren, videogames, flipperkasten en andere amusement automaten. Al ons werk gebeurt in ons eigen atelier, wij zijn dus niet afhankelijk van derden of externe bedrijven om werkzaamheden voor ons te verrichten. Iets dat enkel maar extra kosten en wachttijden met zich meebrengt. Wij zijn bovendien ook spelers dus we weten hoe de force feedback van Daytona USA 2 hoort aan te voelen in de bocht, hoe soepel de trackball van Centipede moet rollen, hoe de originele joysticks van Killer Instinct horen te zijn of op welke plaats van de flipper een bepaald schot gemaakt kan worden. Het is belangrijk voor ons dat uw toestel weer net zo goed werkt als toen.

Onze technische dienst en atelier

 

flipperkast arcade onderdelen

Wij hebben altijd meer dan 1500 verschillende onderdelen op voorraad. Rubbers, lampjes, LEDs en nog veel meer voor flipperkasten maar ook onderdelen voor videogames, pooltafels en kickers. Na afspraak bent u welkom in onze onderdelen shop. Indien u wenst kunnen we u bijstaan met advies indien u zelf reparaties aan uw toestel wilt verrichten.

Onderdelen

Elektro mechanische flipperkasten zijn in tegenstelling tot hun opvolgers niet uitgerust met elektronica. De schakelingen bestaan uit louter spoelen en honderden contacten. De scores worden weergegeven op draaiende tellers.

 

Hiernaast ziet u een Bally Nip It. Heel bekend omdat deze in het café stond in de televisieserie Happy Days. Ook deze flipperkasten kunnen wij herstellen/reviseren en dat begint de dag van vandaag een vrij zeldzame ambacht te worden! Eender welk merk, eender welk bouwjaar, onze technische dienst beschikt over alle kennis en ervaring om ook deze oude toestellen weer helemaal tip top in orde te krijgen.

Herstellingen van elektro mechanische flipperkasten

herstelling flipperkast elektro mechanisch
lcd upgrade arcade video

De meeste arcade videogames zijn uitgerust met een klassieke beeldbuis. Na 30 jaar is hun levensduur dan ook ver ten einde. Echter kunnen wij zowat alle bestaande CRT monitoren vervangen door een LCD of LED scherm. De Scud Race hiernaast werd door ons voorzien van nieuwe LCD monitoren. Het spel is niet alleen veel scherper maar ook de details en kleuren worden beter weergegeven dan op het oude scherm. Indien gewenst wordt de monitor ook afgeschermd met een sterke kunstof plaat.

LCD upgrade voor oude CRT monitor voor arcade games

verhuis flipperkast

Transport, verhuis en demontage van flipperkasten en arcade machines

 

U gaat verhuizen en uw flipperkast staat op zolder of in de kelder? U heeft geen idee hoe het toestel er ooit is geraakt? Geen probleem, wij komen bij u langs om uw toestel te demonteren en weer op te bouwen op een andere plaats. Vervoer naar een ander adres kan ook. 


Omdat het om waardevolle toestellen gaat behandelen wij deze met uiterste zorg. Wij hebben jaren ervaring met het demonteren van alle soorten flipperkast en arcade games. We kunnen het bijna met onze ogen dicht. Neem contact met ons op zodat we samen met u de mogelijkheden kunnen overlopen.Hier vind u nog meer voorbeelden en enkele van onze gerealizeerde projecten

Een van onze specialisaties is het volledig renoveren van flipperkasten in zoverre u wenst. Hier ziet u een voorbeeld bij de meest bekende flipperkast aller tijden: The Addams Family. Wij vervingen het oude speelveld met een splinternieuw exemplaar en alle versleten onderdelen werden vernieuwd. Volledig naar uw wens kan het speelveld voorzien worden van een extra playfield protector en bescherming aan de randen van het hout zodat de bal deze niet meer kan beschadigen. Klik op een foto om de vergroting weer te geven. Tarieven variëren per model. U mag zelf de gewenste onderdelen aanleveren of wij bestellen deze voor u.

The Addams Family flipperkast nieuw speelveld

flipperkast addams family

Ook arcadekasten kunnen bij ons terecht voor een complete of gedeeltelijke restauratie of revisie. Bij deze Mortal Kombat 3 werd het controlepaneel volledig vernieuwd. De knoppen, joysticks, miscroswitches, kabelschoentjes, control panel overlay sticker werden alle vernieuwd. De oude beeldbuis werd op vraag van onze klant vervangen door een groot high defenition LCD scherm. Verder werd een technische controle uitgevoerd op de bestaande elektronica en de
binnenkant van de kast werd volledig gestofzuigd. Beschadigd hout werd hersteld.

Mortal Kombat 3 arcade restauratie

mortal kombat 3

Deze Killer Instinct werd door ons hersteld en geupgrade. Het originele moederbord werd hersteld en in plaats van de harde schijf werd een compact flash kaart geplaatst voor een hogere betrouwbaarheid. De joysticks en de knoppen werden vernieuwd en ook de ventilator werd vervangen. Verder installeerden we custom move list kaarten en modificatie LED verlichting in de speakers, in de glasplaat en onder het controlepaneel. De beschadigde marquee werd vervangen door een nieuwe en de oude TL lamp werd vervangen door een energiezuinige LED veriant.

Killer Instinct arcade restauratie en modificaties

mortal kombat 3

Herstelling Gottlieb system 80 Victory flipperkast


Victory, een flipperkast van het merk Gottlieb. Ook dit merk, waar vele hersteldiensten zich niet aan wagen, is bij ons van harte welkom. Wij installeren verschillende modificaties die de betrouwbaarheid van de elektronica aanzienlijk verhogen. Dit toestel in het bijzonder kwam bij ons binnen met ernstige batterijschade, dit werd door ons behandeld en hersteld. Verder hebben wij een grote voorraad aan onderdelen voor dit merk. Vele daarvan zijn wereldwijd niet meer verkrijgbaar.


mortal kombat 3

Revisie en herstelling van een Midway Hydro Thunder arcade

Hydro Thunder, een van de beste arcade racegames aller tijden staat erom bekend niet makkelijk te herstellen te zijn. Wij hebben echter de zeldzame Quantum Obsidian Voodoo2 videokaart gewoon op voorraad en vele andere zeldzame elektronica die zich schuil houd in dit toestel. De computer van deze kast werd door ons volledig gereviseerd. Bijna 50% van de componenten werden volledig vernieuwd waaronder de videokaart, geheugen, voeding en gegevensdrager. De oude harde schijf werd vervangen door een flash geheugen. Het I/O oftewel Diego bord werd hersteld en voorzien van nieuwe componenten. Het stuurwiel kreeg een nieuwe potentiometer en het complete mechanisme van de throttle lever werd gereviseerd en voorzien van nieuwe veren zodat die Hydro Jumps weer feilloos kunnen worden uitgevoerd. Navigation systems GO! Engine systems GO!


hydro thunder

Custom built toestellen met bedrijfslogo, vereniging, foto, ... 

Wilt u een amusementstoestel dat volledig aan uw eigen huisstijl voldoet? Wij bouwen zelf het toestel op maat en met de specificaties die u wenst. Eén spel, duizend spellen, 1 enkele speler of 4 spelers, groot, klein, LED verlichting, alles is mogelijk. Neem contact met ons op en wij overlopen graag met u de mogelijkheden. Hiernaast ziet u onze custom built Arcadia Amusements videogame met 6 knoppen per speler voor games zoals Street Fighter en Mortal Kombat met volledige functionaliteit te kunnen spelen. De onderkant van de kast heeft een bedrijfslogo dat met LED wordt uitgelicht en de bovenkant heeft ook een duidelijk zichtbaar logo met info. De knoppen en joysticks zijn eveneens met LED verlicht.

arcadekast
verhuis flipperkast

Herstelling van Stern Pinball Spike 1 en Spike 2 node boards

 

Uw recente Stern flipperkast vertoont vreemd gedrag of een gedeelte van het speelveld werkt niet meer? Dan heeft u mogelijk een defect Node bord. Arcadia Amusements is een van de zeer weinige die deze borden herstelt. Meestal volstaat het om enkel het defecte bord naar ons op te sturen. Wij beschikken over een eigen testbank in onze werkplaats. U kan ook bij ons terecht voor defecte CPU borden van beide systemen.lcd upgrade arcade video

Deze Suzuka 8 hours 2 kreeg een serieuze upgrade! De oude beeldbuis monitoren van amper 19 inch werden beide vervangen door haarscherpe en kleurrijke HD schermen van 32 inch. De beschadigde bezel werd vervangen door een custom made plexiplaat met afwerking en nieuwe titelborden. Deze klassieker kan nu ook de volgende generaties laten kennis maken met 16 bits motor racen!

LCD upgrade voor Suzuka 8 hours 2

Restauratie van een originele Out Run uit 1986


Deze Out Run was afkomstig uit het voormalige Meli pretpark in Adinkerke. Na meer dan 20 jaar in een stoffig magazijn te hebben vertoefd werd hij opgepikt door een liefhebber en aan ons toevertrouwd voor een totaal renovatie. Op vraag van onze klant moest alles in originele staat behouden worden. Deze werkzaamheden voerden we uit aan deze geliefde klassieker:


- Volledige revisie van de originele beeldbuis monitor, nieuwe elektronica componenten

- Herstellen en bijwerken van het originele dashboard en stuurwiel

- volledige revisie van het stuur mechanisme met nieuwe tandwielen en kogellagers

- Alle artwork en decals vervangen door nieuwe, waarheidsgetrouwe reproducties

- Volledige herstelling en revisie van het originele moederbord

- Nieuwe voeding en bekabeling in de kast

- Nieuwe blauwe T-molding op de randen van de kast


mortal kombat 3
verhuur arcade games

Daytona USA twin ombouw naar LCD en PC

Daytona USA is zonder twijfel een van de beste en meest populaire arcaderacers die ooit werd gebouwd. De originele elektronica was zijn tijd ver vooruit maar 30 jaar na zijn release was deze voor professioneel gebruik of zelfs voor thuis in de persoonlijke collectie niet meer de meest betrouwbare. Deze kast werd volledig van zijn ingewanden ontdaan en in plaats daarvan voorzien van HD LED schermen van maar liefst 32 inch. Daarnaast werden er nieuwe PC's voorzien met de upgraded high definition widescreen versie van het originele spel. Uiteraard zijn beide spelers aan elkaar gelinkt zoals dat oorspronkelijk ook was. De originele view buttons, shifter, stuurwiel en pedalen bleven behouden. Een interface die door ons in house ontwikkeld werd zorgt ervoor dat de originele besturing naadloos werkt met de nieuwe computers.